musica

Sona la cançó

Lluis Gavaldà porta més de 35 anys al capdavant d’ Els Pets, una de les bandes més mítiques de casa nostra, responsable de una llarga llista de hitazos atemporals capaços de juntar en una sola veu els feliços canturreos de vàries generacions.

Compositor, cantant i guitarrista del grup,  Gavaldà és també un melòman incurable que afirma tenir sempre cançons al cap. En aquest llibre comparteix algunes d’elles amb nosaltres, i ho fa amb un entusiasme que s’encomana tant com algunes de les memorables tonades que disecciona.

Consagrats com Beatles, Beach Boys, Dylan o The Kinks conviuen amb perles punk rock –The Lemonheads, The Ramones, The Jam– clàssics de jazz –Chet Baker, Ella Fitzgerald– temazos indies –The Smiths, Pulp, The Shins–  joies autòctones – Sisa, Serrat, Antonia Font–  pinzellades de música italiana, música clàssica o qualsevol altre antojo musical del nostre protagonista.

Peça a peça, va desgranant la seva educació músico sentimental a través d’anècdotes personals i musicals, fent-nos partíceps tant del context històric de la cançó com de la circumstància en que  va entrar a formar part de la seva vida. El seu abordatge és lliure i espontani, però les formes estan cuidades i les metàfores i expressions diverses que utilitza per descriure veus, instruments i estrofes són profundament evocadores.

Un llibre que farà les delícies dels fans dels de Constantí, però també de qualsevol melòman que sapiga el que és emocionar-se fins a les llàgrimes amb una bona melodia.

El Gavaldà és l’amic d’adolescència que gravava cassettes recopilatoris amb tachones a les cobertes, com se’l troba a faltar, quina alegria retrobar-lo en aquestes pàgines!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio